Amandelbloesem likeur

Portugeese tradities

Al vroeg in het jaar komen de amandelbomen in bloei. Gedurende een week of 3 staan overal om ons heen de zacht roze en witte bloesem te schitteren aan de bomen. Ze verspreiden een heerlijke geur. Als de bloemen op hun mooist zijn gaan we ze ‘s ochtends vroeg plukken om Amandellikeur te maken. Naar een geheim recept van onze lieve gasten Jan en Jan uit Oene.

Er is een mooie legende over de amandelboom, een koning en een Noorse prinses met heimwee naar haar vaderland. Omdat ze de sneeuw zo miste heeft de koning overal in het land amandelbomen gezet. Als in het voorjaar de bloesem van de bomen waait lijkt het wel een sneeuwlandschap. Maar of dit het levensgeluk van de prinses ten goede kwam: wij durven daar geen uitspraak over te doen

Lees ook onze andere berichtjes: