Als u denkt aan de Algarve denkt u waarschijnlijk meteen aan lekker weer, zon en strand. Er is  inderdaad een ruime keuze aan stranden in de Algarve. Grote stranden met alles erop en eraan, maar ook de vele kleine minder bekende strandjes. Voor natuurliefhebbers biedt de omgeving bijzondere flora en fauna, zowel op het land als in de zee. Vele wandelroutes zijn uitgezet langs de kust en in het natuurpark Costa Vicentina. Culinair kan iedereen het hart ophalen. Vis, recht uit de zee en vers fruit in overvloed. Het culturele aanbod is divers en liefhebbers van marktjes kunnen elke dag wel ergens naar toe. We hebben een paar opties voor leuke uitjes alvast voor u verzameld. 

Even lekker niets… bij het vakantiehuis of op het strand

Natuurlijk kunt u er voor kiezen de rust en natuur van onze boerderij op te zoeken. U bent van harte welkom om al uw tijd hier door te brengen, zittend in een comfortabele stoel in de schaduw van een boom, genietend van een koel drankje.

In de Algarve kunt u meestal lekker in de zon zitten en een frisse duik nemen in de oceaan. De vele stranden in de buurt variëren van brede zandstranden nabij Lagos tot de kleine, beschutte stranden aan de zuidkust en dan zijn er ook nog de vele ongerepte stranden van de Costa Vincentina.

Wandelen en de Atlantische oceaan

Het Nationale Bos ligt naast onze boerderij. Daar kunt u uren lang wandelen door een prachtig landschap. Er zijn een aantal maneges in de buurt van waaruit u te paard kunt genieten van onze prachtige natuur.

We zijn aan 3 kanten omringd door de oceaan en dit vind je terug in de talloze activiteiten die beschikbaar zijn. Zoals BBQ cruises, grotbezoek vanaf kleine bootjes, dolfijnen kijken, zeilen al dan niet met bemanning, diepzee vissen, duiken, kajak tours, waterskiën, snorkelen, en nog meer. En dan zijn er natuurlijk ook nog die vele leuke zandstranden en visrestaurantjes om te ontdekken.

Zoo, golf, paardrijden, boottochtjes..

De Zoo Lagos is net om de hoek en twee waterparken liggen op minder dan een half uur rijden van Casa Oliveira.

Er zijn 3 golfbanen binnen 15 minuten rijden van Casa Oliveira. In Lagos ligt Boavista Golf Course en in Budens ligt Quinta da Floresta. In het midden van deze twee ligt Espiche Golf. Er zijn talloze tennisbanen om uit te kiezen en tennislessen zijn meestal beschikbaar.

Cultuur lekker eten en evenementen

Bezoek het kasteel van Silves, de romeinse ruïne in Praia da Luz of het indrukwekkende fort in Sagres.

Gedurende de hele zomer zijn er beurzen en muziekevenementen in Lagos (10 km). Op de eerste zaterdag van elke maand is er de Zigeunermarkt in Lagos. De paarden- en boerenmarkt in Odiaxiere is zeker een bezoek waard. Voor de liefhebbers van sardientjes is er het Sardiene Festival in Portimao. In Silves is er een groot Middeleeuws Festival.

Contact:

    “Jullie vakantiehuis is geweldig; alles erop en eraan! Vanuit hier hebben we mooie plekjes van de Algarve ontdekt.”