Het vakantiehuis, Casa Oliveira, staat op onze kleine biologische boerderij waar we genieten van een rustige levensstijl. We wonen midden in een landelijke vallei vol kurkeiken, olijfgaarden, akkers en moestuinen omringd met wijnstokken. Tegenwoordig telen we ons biologische fruit en groente voornamelijk voor eigen gebruik. We houden een aantal scharrelkippen en -eenden die ons altijd heerlijke verse eitjes geven. De oude hooischuur is omgebouwd tot een vakantiehuis en het is nu een perfect toevluchtsoord voor een ontspannen verblijf. Wij zijn hier ver weg van de drukte van het toerisme en toch is alles dichtbij.

Strand 10 min. Dorp 5 min. Lagos 25 min. Vliegveld 65 min.

Natuurgebieden

De biologische boerderij bevindt zich tussen Sagres en Lagos en ligt op een steenworp afstand van het beroemde natuurgebied Parque Natural da Costa Vicentina. Een spectaculair gebied met prachtige stranden, kliffen, en bijzondere vegetatie. Er zijn verschillende wandelboekjes te koop die leuke wandelroutes hebben uitgezet. Er is een keur aan grote en kleine strandjes op 10 tot 30 minuten rijden bij van ons vandaan. Natuurliefhebbers kunnen genieten van alle rust en natuurschoon.

Flora van Zuid-west Portugal

Op en rond onze biologische boerderij groeien veel wilde bloemen, waaronder verschillende soorten orchideeën, lupines, irissen en gladiolen. In het uiterste Zuidwesten van het Iberische schiereiland kan het zomaar zijn dat geiten hun buikjes vol eten met met zeldzame wilde planten zoals de Orchis sp. Ieder voorjaar is het weer een genot alle mooie wilde bloemen te zien bloeien. Wij passen onze landbouwactiviteiten dan ook aan de natuur aan.

Fauna in het westelijke deel van de Algarve

We hebben veel bijzondere vogels die op onze bio-boerderij nestelen. Bijvoorbeeld de nachtegaal, de hop, verschillende soorten spechten, de wielewaal en de koekoek. Voor vogelaars is er hier veel te spotten zoals gieren, arenden en uilen. Maar ook op het gebied van vlinders en amfibieën kunt u in ons unieke microklimaat bijzondere soorten vinden.

Cultuur aan het einde van de wereld

Tussen Villa do Bispo en Sagres liggen de overblijfselen van een enorme prehistorische steencirkel. Maar veel is daar niet over bekend. In het fort van Sagres ligt een ‘windroos’ maar niemand weet eigenlijk precies hoe die werkt. We weten wel hoe het zit met de Romeinse ruïne in Praia da Luz, die dan ook te bezoeken is. De kapel van Guadalupe is ook te bezoeken, maar de zwarte Madonna is daar weggehaald en in een museum geplaatst. Het meeste is nog bekend over het middeleeuwse fort in Silves. Zowel die stad als dit monument zijn een bezoek waard.

Voor ons is Lagos echt de stad om naar de grote boerenmarkt te gaan. Verse vis kun je van dinsdag tot zaterdag in ieder dorp wel kopen, maar de vismarkt aan de Avenida in Lagos is wel heel goed voorzien. Iedere zomer zijn er de Santos Populares, dit zijn heiligenfeesten met processies, ambachtsmarkten, lekker eten, muziek en dans.

Natuurlijk is er ook de Fado.

Contact:

    Uit ons gastenboek:

    “Het blijft een prachtige plek.
    Veel gewandeld, verschillende routes gedaan van de Fisherman’s Trail”